Karakterističan element novog dizajna su oštri rubovi prednjih svetala i svetala za maglu. Donji deo prednjih svetala opremljen je ukošenim pokrovima, koji podsećaju na eleganciju češkog kristala. Što se tiče funkcionalnosti, svetla za maglu su u najvišem nivou opreme opremljena corner funkcijom i svetlima za dnevnu vožnju. Rapid pozadi ima velika i upadljiva ŠKODA slova.

Velika zadnja svetla usečeno su u strane i u tami svetle na tradicionalan ŠKODA način u obliku slova C. Dizajn Rapida oduševiće Vas svojom jednostavnošću i preciznošću. On predstavlja novi dizajn ŠKODA marke koji se odlikuje jasnim linijama, čistim površinama i uravnoteženim proporcijama.

Prednja rešetka zajedno sa prednjim svetlima stvara celinu dizajna koja vizuelno širi automobil. Novi ŠKODA logotip ističe se iznad hromiranog okvira rešetke.

Ako Rapid gledate od nazad ili sa strane primetićete ne samo elegantne jasne površine i dinamične oštre linije, nego i robusnost automobila koja ističe pouzdanost i snagu. Velika peta vrata čine vrlo funkcionalan element dizajna, jer Vam nude izvrstan pristup prtljažniku. Upadljive ukošene površine kreiraju prostor za registarsku oznaku.