Raznolika i ekološki prihvatljiva ponuda motora.

Među benzinskim motorima posebno se ističe 1.8 TSI 180 KS Green tec, koji je dostupan sa 6-stepenim ručnim ili 7-stepenim DSG menjačem. Izuzetno ekonomično putovaćete s 1.4 TSI 140 KS Green tec ili 1.2 TSI 105 KS Green tec motorom, svaki u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem - ili pak s 1.2 TSI 86 KS motorom.

Maksimalan užitak u vožnji pri minimalnoj potrošnji.

Vozači dizelskih automobila mogu birati između 1.6 TDI 105 KS Green tec i posebno snažnog 2.0 TDI 150 KS Green tec motora, koji dodatne poene može osvojiti zahvaljujući kultivisanom radu i izuzetno štedljivoj potrošnji. Oba motora su dostupna sa ručnim ili automatskim sa DSG menjačem.

Dovoljan je ključ u džepu.

Kod sistema KESSY, koji omogućava otključavanje i zaključavanje vozila te pokretanje i zaustavljanje motora, bez ključa, dovoljno je da sa sobom nosite ključ vozila kako biste dodirivanjem ručice vrata mogli otvoriti i zatvoriti ŠKODA Octaviju. To je moguće zahvaljujući prenosniku u ključu. Motor se pokreće i isključuje preko armaturne ploče, a bez ključa je moguće zaključati i otključati i poklopac prtljažnika.

Sistemi pomoći olakšavaju svakodnevicu.

S novom Octavijom na tržište dolaze tehnički vrlo razvijeni sistemi pomoći vozaču sa potpuno inovativnim funkcijama. Zahvaljujući ovim sistemima možete sprečiti kritične situacije u saobraćaju ili ublažiti njihove eventualne posledice. U novitete Octavije ubraja se i Maxi-DOT ekran u boji. Na njemu se u vidnom polju vozača između ostalog prikazuju i funkcije sistema pomoći vozaču.

Sistemi pomoći pri parkiranju za manji stres.

Udobnost i orijentaciju prilikom parkiranja osiguravaju prednji i zadnji parking senzori. Pomoć pri parkiranju PLA pomaže da se pronađe prikladno parkirno mesto te automatski preuzima upravljanje prilikom parkiranja vozila na vertikalnim i bočnim parkirnim mestima i prilikom izlaska iz bočnih parkirnih mesta.

Sistem za prepoznavanje umora kod vozača za veću sigurnost.

On posmatra ponašanje vozača prilikom upravljanja vozilom (iznad 65 km/h). Akustičnim signalom upozorenja i napomenom u kombinovanom instrumentu sistem vraća potrebnu pažnju vozača i preporučuje zaustavljanje vozila na sledećem odmorištu.

Zadržava vozne trake u vidnom polju.

Pomoć pri zadržavanju vozne trake (Lane Assist) upozorava na nenamerno napuštanje vozne trake te aktivnim zahvatom upravljača sprečava neželjenu promenu vozne trake. Autonomija vozača pri tome uvek ostaje zagarantovana.