Nova ŠKODA Octavia RS - Pregled

Nova ŠKODA Octavia RS

A vi ste mislili da poznajete moć...​

Nova Octavia RS podaciNajbrža Octavia do sada

  • Najveća brzina 280 km/h
  • 2.0 TSI/162 kW i 2.0 TDI CR DPF/135 kW motori
  • Inovativni progresivni servo
Gorivo 4,6 l/100km
CO2 119 g/km
Prtljažnik 590 l / 1580 l
 

Bezbednost

1 - Front Assistant i automatsko kočenje
Upoznajte se sa Vašim anđelom čuvarom. On zajedno sa Vama prati dešavanja ispred vozila i može Vas upozoriti na opasnost koja se približava. Može sam da zakoči i na taj način izbegne nezgodu ili je bar ublaži.
2 - Lane Assistant
Asistent za zadržavanje vozila u voznoj traci prati put ispred. Ukoliko primeti da nevoljno izlazite iz trake, informisaće Vas i i aktivno intervenisati da zadrži vozilo u kolovoznoj traci.
3 - Kočnica protiv lananog sudara
Zamislite da se Vaše vozilo, posle udara u zaštitnu ogradu, ponovo vrati u kolovoznu traku na auto putu gde se može sudariti sa drugim vozilima...
Sa kočnicom protiv lančanog sudara ne morate se ovoga više plašiti.
4 - Crew Protect Assistant
Proaktivni sistem zaštite putnika na prednjim sedištima koordiniše sistema tako da posledice kritičnih saobraćajnih situacija svede na minimalnu meru. Sistem prati ponašanje vozila i ukoliko ustanovi da postoji rizik, priprema prostor vozača i suvozača na sudar.
5 - Driver Activity Assistant
Poslušajte nekad svoj automobil - vidi stvari objektivnije od Vas. Asistent budnosti vozača će Vas upozoriti na umor i na taj način pomaže da izbegnete neželjene situacije.
6 - Vazdušni jastuci
Zadatak vazdušnih jastuka je da onemogući kontakt tela putnika sa čvrstim delovima vozila. ŠKODA Octavia RS može biti opremljena sa devet vazdušnih jastuka.
 

Boje novog vozila ŠKODA Octavia RS

Octavia RS Vam u okviru ponude boja za model Octavia donosi tri boje namenjene samo za vozila RS: Siva Steel, metalik boja Zelena Rallye i Žutu Sprint Special. Možete odabrati i Crnu Magic sa perlefektom i druge metalik boje kao što su Plava Race, Srebrna Brilliant, Siva Platin (do avgusta 2013), Crvena Rio (od avgusta 2013). Tu su i Bela Candy ili Crvena Corrida.

Komfor

1 - Intelligent Light Assistant
Ovaj pomoćnik automatski prebacuje duga i kratka svetla prema situaciji na putu i na taj način doprinosi bezbednosti i komforu u noćnoj vožnji.
2 - Automatic Parking Assistant
Ogrebotine na zadnjoj strani vozilu su prošlost! Nema više nerviranja prilikom parkiranja u koloni ili popreko. Sa ovim sistemom savladaćete i najkomplikovaniji parking manevar zadivljujuće lako.
3 - Prepoznavanje saobraćajnih znakova
Da li želite da imate stalnu informaciju o ograničenju i druge informacije? Novo vozilo Octavia RS sa ovim sistemom na vreme prepoznaje saobraćejne znake i prikazuje ih na displeju ispred vas.
4 - KESSY
Otvaranje i zatvaranje vrata, startovanje i gašenje motora, sve to bez upotrebe ključa? Ovaj komfor Vam omogućava sistem KESSY.

 

5 - Adaptive Cruise Assistant
Tempomat koji sam održava brzinu je veoma koristan na dužim putovanjima. Adaptivni tempomat je sposoban da se prilagodi brzini vozila ispred Vas i na taj način održava odstojanje.
6 - Električni panorama krov
Električni panorama krov pušta u Vaš auto sunce i svež vazduh. U vožnji ćete imati osećaj slobode i kontakta sa okolinom.
7 - Sound System Canton
Sistem ozvučenja Canton, sa zvukom koji se podešava tačno prema vozilu, pruža visok kvalitet reprodukcije Vaše omiljene muzike.
8 - Radio uređaji i navigacije
Nova generacija "infotainment" systéma sa komfort kontrolama će Vam olakšati život. Nudimo uređaje sa ekranima na dodir, mogućnost Bluetooth povezivanja i prijema digitalnih signala.